U slobodno vreme...

Nostalgija za detinjstvom...

Dečiji kutak — Autor artistanci @ 23:27

Opet imam slobodnog vremena da mogu da razmišljam o svom životu... Možda i previše vremena, ali tako je to kada nemate zvanični posao nego se snalazite i sa tim imate više slobode da dođete do toga da se setite nečega iz prošlosti što vam izmami osmeh i vrati vas u detinjstvo kada ste bili bezbrižni i niste razmišljali ni o čemu bitnom sem obaveze zvane škola...

Kada sam na Instagramu ugledala da postoji još uvek mogućnost da se nabavi čuvena igračka iz 90tih godina zvana Tamagotchi oduševila sam se! Ali nije tu kraj... Radoznalost deteta koje još u meni se krije odvelo me je na Google Play da proverim da li postoji aplikacija koja je odrađena na osnovi originala. Imala sam šta da vidim... razne vrste Tamagotchi-ja možete pronaći i instalirati na vaš pametni telefon. :)

Ja sam već instalirala i imam mog virtuelnog ljubimca- psa Anku. :) Ukucajte na Google Play Dogotchi i preuzmite aplikaciju gde možete birati koju vrstu psa želite i dati mu ime . Sliku moje Anke  prilažem pa ako ste dete 90tih i da ste u fazonu vraćanja u detinjstvo besplatno preuzmite i zabavite se! Meni znači i trenutno zabavljam se u  slobodno vreme sa ovom igricom...

 

 


Iz dečijeg ugla gledanja

Dečiji kutak — Autor artistanci @ 10:32

 Deca uvek mogu da nam izmame osmeh, zato izdvajam njihove najjače bisere koje sam u slobodno vreme pronašla na Internetu. Zahvaljujući ljudima koji su ih zapisali, dečiji pogled na svet nam je bliži i zanimljiviji! Podeliću sa vama neke od izjava, da i vama malo izmamim osmeh na lice što  nam je jako potrebno!

Dečji biseri:

Šta je sloboda? Sloboda je kada pitam mamu smem li uzeti čokoladu, a ona kaže: "Uzmi slobodno!"

Ko si ti? Ja sam deda jer se zovem kao on.

Koliko imaš godina? Ne znam, to se stalno menja.

Šta sanjaš? Sanjam da sam Pepeljuga i da je moj princ lepši od njenog!

Šta je karate? To je sport. Moj brat je karakterista.

Šta je detinjstvo? To je moj život kad sam bio mali. To dobijamo kad se rodimo, pa posle prođe!

Šta je pubertet? To je kad prestaneš da budeš devojčica, kada se počneš šminkati.

Koliko voliš svoju mamu? Puno! Jako sam se uplašio kad se mama razbolela!  Pomislio sam da će tata kuvati!

Šta je poluostrvo? Poluostrvo je ostrvo koje nije do kraja napravljeno.

Šta su reklame? One služe da ideš da piškiš kad ti se piški.

Za šta služi kompjuter? On služi da mama i tata više ne spavaju zajedno..

 

Ovo su samo neki od dečijih bisera... ima ih još puno ali ove ističem kao jako zanimljive i vredne za razmišljanje. Deca umeju na svoj način da nam kažu kako doživljavaju svet oko sebe, iskreno! Samo ih treba saslušati.

 

Izvor dečijih bisera: Facebook stranica Nostalgija


Kreativa za decu, a može i za odrasle!

Dečiji kutak — Autor artistanci @ 22:35

Kategoriju "Dečiji kutak" sam napravila iz razloga da posvetim deo slobodnog vremena i za decu, šta mogu kreativno da rade u svoje slobodno vreme. Ovaj prvi članak, dajem kao ideju koju sam pronašla na Internetu i koju možete primeniti kod kuće, u školi. Reč je o kućicama napravljenim od kutija za šibice, koje možete okačiti kao magnete ili zalepiti na pano. Kada otvorite svaku od kućica, stoji dečiji crtež ili neka reč vezana za prijateljstvo, porodicu, dečija  prava... Mene je ideja oduševila, nadam se i da će se i vama svideti!

  

 

 

 


Powered by blog.rs