U slobodno vreme...

Voće i povrće za vitak izgled

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 13:44

E sad, kad imam više slobodnog vremena u ovom periodu, odlučila sam malo da ispitujem šta treba od namirnica jesti za vitak izgled. Počela sam da se gojim, jer zimski period je učinio svoje. U mom istraživanju naišla sam na informacije koje su me obradovale jer nabrojane namirnice, to jest voće i povrće koje stručnjaci preporučuju ja relativno jedem. 

Istraživanja su dokazala da voće i povrće sa visokim razinama flavonoida pomaže ljudima da održe zdravu telesnu masu. Čak i jedna porcija od 80g voća ili povrća dnevno, može itekako poboljšati vaše zdravlje, piše Idependent.

Tako kažu... Ja vam prosleđujem 14 namirnica koji vam omogućavaju da smršate ili da održite vitku liniju:

                                          1. Maline

                                          2. Kupine

                                          3. Borovnice

                                          4. Jagode

                                          5. Crne ribizle

                                          6. Trešnje

                                          7. Grožđe

                                          8. Šljive

                                          9. Rotkvice

                                         10. Kruške

                                         11. Jabuke

                                         12. Pomorandže

                                         13. Luk

                                         14. Paprika

* Sezona svežeg voća i povrća kreće pa da preporučeno konzumiramo i da vidimo rezultate! ;) 

 


Šta jesti za doručak?

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 10:14

Kažu da je jako bitno šta unesemo u toku jutra. Sigurno niko od nas ne poštuje ta pravila. U Srbiji je tako, pogotovu u zlatiborskom kraju. Evo sad sam pojela pola komplet lepinje, ne celu zbog linije. Podelila sa babom. :) Tako to ide u mom slučaju, ali mnogi moji sugrađani bez "kompletare" ne mogu da počnu dan. Ja sam za to da sve umereno treba jesti. Sutra ću nešto laganije i zdravije. I sad gledam i nailazim na članak, možda nam svima pomogne ovih nekoliko vrsta predloga za doručak koji ne mogu da nam štete zdravlju. Probaćemo pa ćemo videti kako to funkcioniše! :)

Link:  http://najzdravijahrana.com/sta-jesti-za-dorucak/


Dodatna energija

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 21:42

Veoma često vam je potrebna dodatna energija, jer načinom života kojim živimo dani nam brzo prolaze i sve se čini da bismo mogli još dosta toga da odradimo u toku dana. Naravno, za sve nam je potrebna energija. Neki smatraju da odlaskom u teretanu, vežbanjem, aerobikom i slično mogu dobiti dodatnu energiju. Ali iskreno dok ne pojačate radio ili dok ne pustite omiljenu pesmu na Youtubu i ne zaigrate, malo šta drugo vas može pokrenuti....

.... Umesto treće ili četvrte kafe, kupljene čokolade od 100grama, stručnjaci predlažu sledeće aktivnosti koje možete primenjivati da dobijete dodatnu energiju:

1. Gledajte u nešto crveno- Smatraju , kako su istraživanja pokazalada  ova boja pomaže da se fokusirate kod zadataka koji zahtevaju preciznost.

2. Žvaćite žvaku-Ko nema problema sa zubima, žvakanje žvake bez šećera pomaže u borbi protiv pospanosti.

3. Odremajte nakratko- Mnogi ljudi praktikuju svaki dan u toku dana da odvoje 15-tak minuta da odramaju. Smatra se da do pola sata sna preko dana povraća energiju, ali više od toga oduzima!

4. Ispravite se- Stav je jako bitan, jer ako sedite pogureno gubite energiju. Uvek se treba ispravljati.

5. Pokrenite se- Potruditi se i naći vremena da u toku dana radite vežbe. To možete i u pauzama na poslu. I najednostavnije vežbe mogu vam pomoći da povratite izgubljenu energiju. 

6. Izađite- Imate pauzu od pola sata u toku radnog vremena. Iskoristite je maksimalno. Ako vam je u blizini park, prošetajte. Zelenilo će vam pomoći da dobijete dodatnu snagu.

7. Odgledajte smešni klip- Smeh je najbolji lek protiv pospanosti. Pauzu možete iskoristiti i za gledanje nekog smešnog klipa na Youtubu. Ima ih dosta!

8. Smanjite grejanje-Pojačano grejanje nas uspavljuje. Zato treba ga smanjiti. Jeste da će u hladnim danim biti neprijatno, ali provereno nećete imati problem sa pospanošću.

9. Upalite svetlo- Ako ste pospani, uključite svetlo u kancelariji i otvorite prozor. Velika količina svetlosti održaće vas budnim.

10. Pojedite bademe- Orašasti plodovi sadrže magnezijum, koji pomaže da organizam glukozu pretvori u energiju. Za ovo vam je potrebno par nesoljenih, sirovih badema koji su takođe i zdrava užina.

11. Đuskajte uz omiljenu pesmu- Za kraj, najbolji pokretač za dodatnu energiju je muzika. Ako imate mogućnost, pojačajte omiljenu pesmu i zaigrajte uz nju. Provereno najbolje sredstvo za dobijanje dodatne energije.

 

Izvor:Purewow.com

 


Hedera Vita

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 20:01

Istraživajući preparate za čišćenje i negu lica, izmenjala sam različite proizvođače. Proizvodi se pokažu ok. U skorije vreme na tržištu se pojavila domaća prirodna kozmetika Hedera Vita koja ima različite preparate za negu lica, kože tela, kose... Odlučila sam da isprobam neke od proizvoda. U marketu sam stajala pola sata da vidim šta mi tačno treba, jer zaista imaju široku ponudu. Pošto imam problema sa kožom lica, to jest obrazima kada se menja nagla temperatura. Obrazi zarumene, a nekad dodje do pojave bubuljica sitnih. Srećom, nemam kapilare. Uzela sam da isprobam njihovu Ružinu vodicu- tonik i kremu za lice od Mangolije i Lavande koja u sebi sadrži  glicerin i pantenol što smiruje crvenilo. Koristim ujutru i uveče pred spavanje. Prvo očistim sa Ružinom vodicom lice pa onda stavim kremu. Uspelo je da smanji crvenilo, gotovo da ga nema. Odlučila sam da ovo iskustvo podelim sa vama, ako imate problem sa kožom lica kao ja, jer zaista bude neprijatno.

Ja sam uvek za prirodnu kozmetiku i zato preporučujem isključivo proverene proizvode. Nadam se da ću nekome pomoći ako ima ovakvih problema. Da bi znali kako izgledaju preparati na sledećem linku je sajt njihovih proizvoda. Tako da osim navedenih, verujem da još ima korisnih preparata koji za jeftinije pare mogu vam pomoći u vašoj nezi.

 Link:  http://www.hederavita.com/sapuni/glicerinski_sapuni/glicerinski_sapuni.html


Za dobar vid

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 15:48

 

 E sad... zanimljiv članak sam pronašla u Sensa magazinu vezan za vid. Kako očuvati oči od štetnih svakodnevnih uticaja. Ja godinama nosim naočare i za računarom sam, to je već velika greška! Pored ovoga ima i još nekih stvari koje nisam znala da mogu da štete našem vidu. U tekstu je i savet šta treba da u toku dana radite da što više očuvate svoje oči. Jer od svih čula vid nam je najjača veza sa spoljnim okruženjem!

 

Link: http://najzdravijahrana.com/odbacite-naocare-metoda-oporavka-loseg-vida-koja-je-pomogla-hiljadama-ljudi/?utm_source=povezano.com&utm_medium=referral&utm_campaign=povezano.com


1 2 3  Sledeći»

Powered by blog.rs