U slobodno vreme...

Nerve- Imas li petlju?

Knjige — Autor artistanci @ 10:02

Danas, više nego ikad u skorije vreme imamo viška vremena zbog nastale situacije sa Korona virusom. Sada kada sedim kući po ceo dan, mogu da se posvetim pisanju bloga jer proteklih godinu dana nisam bila u mogućnosti. Svakodnevna "jurnjava" i borba za opstanak udaljile su me od pisanja a samim tim i skratila moje slobodno vreme... 

Prvi članak biće vezan za jednu knjigu i film koji je nastao  od istoimene knjige. "Nerve" ili srpski prevedeno "Petlja" jeste da nazovemo društvena mreža (online igrica) gde birate da li ćete biti igrač ili pratilac. Zadaci koje zadaju nepoznati u mreži počinju bezazleno a mogu da se završe kobno... Sve u svemu, igrica postaje rijaliti show uživo..Kraj knjige i filma razlikuje se ali obe ideje su jako zanimljive... Vredi pročitati i pogledati..Zapitaćete se da li ste sigurni na mreži? Ko nas prati i ima naše podatke? Da li možemo da izgubimo identitet? 

 

 

 

"Nerve" 2016.god. 


Imate li hrabrosti?

Knjige — Autor artistanci @ 22:44

"Dakle, verujem da je to ključno pitanje od koga zavisi čitavo kreativno življenje: Imate li hrabrosti da iznesete svoja blaga koja krijete u sebi?

Vidite, ja ne znam šta se u vama krije. Nema načina da saznam tako nešto. Možda i sami jedva to znate, mada podozrevam da ste uhvatili neke bleske. Ne poznajem vaše sposobnosti, težnje, žudnje, tajne talente. No svako je nešto čudesno skriveno u vama. Kažem to potpuno pouzdano jer slučano verujem da smo svi mi pokretni magacini skrivenog blaga. Verujem da je to jedan od najstarijih i najvelikodušnijih trikova koje univerzum stavlja pred ljudska bića, kako na svoje zadovoljstvo, tako i na naše: univerzum zakopava neobične dragulje duboko u sve nas a onda se povuče i gleda možemo li da ih nađemo. 

 

Lov na te dragulje- to je kreativno življenje. Hrabrost da se uopšte krene u taj lov- to je ono po čemu  se razlukuju obično postojanje od onog čarobnijeg. Čest, iznenađujuć ishod tog lova- to je ono što ja nazivam Velikom Čarolijom."

 

Iz knjige: 

Velika Čarolija

Kreativan život bez straha- Elizabet Gilbert

 

Ovo je deo jako zanimljive knjige autorke svetskog bestselera "Jedi, moli, voli". Preporuka za kvalitetno slobodno vreme...

 


Odlična ponuda! KNJIGE

Knjige — Autor artistanci @ 18:33

Dragi moji, pogotovo ljubitelji knjiga dobila sam email sa sajta na  kome sam prijavljena jer sam jednom prilikom kupila super knjigu o dnevnom horoskopu za samo 499 din! Ostavila sam email za obaveštavanje kad su akcije da budem u svako vreme obaveštena... Ako želite i vi se prijavite da primate email putem sajta...

Ovaj put AKCIJA DO 27. MAJA! Za samo 995 dinara kupite 5 knjiga a izbor je u linku ispod! Još je besplatna dostava, što je baš povoljno!  Pomislila sam da mozda bi vama koristila ova objava pa sam odlucila da podelim sa vama! Provereno kvalitetno jer sam naručivala!

https://www.makart.rs/…/akcija_zona_crvene_-_5_knjiga_za_99… 

 

Do skorog čitanja...

@artistanci 


U početku beše reč...klasici života i smrti

Knjige — Autor artistanci @ 10:11

Na pragu smo godišnjih odmora! Neko ko ima slobodnog vremena u toku odmora će iskoristiti za različite aktivnosti... Neki od nas vole da deo godišnjeg odmora izdvoje za čitanje dobre knjige, pogotovu na peščanoj plaži.

Ovaj članak posvećen je neprolaznim klasicima, što bi svako od nas koji čitamo trebao da pročita u toku svog života.

Međutim, na neke od knjiga čoveka ne možete naterati da pročita ako mu se ne sviđaju. Postoje romani koje generacije i generacije čitalaca vole da čitaju. Oni su neprolazno blago čovečanstva, izvor radosti i inspiracije, ono čitalačko iskustvo koje s veseljem prenosimo novim generacijama.

Predlozi za čitanje ovog leta ako su klasici u pitanju su:

1. Miguel de Servantes- Don Kihot

2. Anton Pavlovič Čehov- Priče

3. Emili Bronte- Orkanski Visovi

4. Albert Kami- Stranac

5. Marsel Prust- U traganju za izgubljenim vremenom

6. Gustav Flober- Gospođa Bovari

7. Herman Melvil- Mobi Dik

8. Tomas Man- Čarobni breg

9. Margerit Jursenar- Hadrijanovi memoari


Samovolja predstavlja zadovoljstvo

Knjige — Autor artistanci @ 10:39

Danas pre podne posvećujem čitanju jedne dobre knjige koja mi je preporučena i koju ja želim vama da preporučim ako volite ovu tematiku. 

"Samovolja predstavlja zadovoljstvo"- Herman Hese

"Dobro je da čovek sam iskusi sve što treba da zna. Da uživanja sveta i bogatsvo ne služe dobru, ja sam naučio u detinjstvu. Znao sam to odavno, ali sam tek sad doživeo. Sada znam, i to ne samo po sećanju već svojim očima, svojim srcem, svojim stomakom. Blago meni što to znam!"
 
Ova knjiga jeste knjiga poezije, misli i eseja pisca koji je hteo da promeni svet. 

Powered by blog.rs