U slobodno vreme...

Brz i lep doručak

Korisni IT — Autor artistanci @ 10:38

Znate onaj osećaj kada više ne znate šta da spremite za doručak jer vam je sve dosadilo!? E taj osećaj podstiče nas da moramo da menjamo kućni meni da bi nam se vratio unutrašnjim mir. Kako do ideje za nešto novo? To je bar u našem vremenu lako! Internet kao i u mnogim drugim situacijama rešava problem! Ovaj put, zaista mi je koristio i obogatio novim brzim receptom kada već ne znate šta biste a želite brzo da spremite doručak jer nemate vremena ili ne želite da se dugo bavite u kuhinji. Youtube je prava riznica za brze recepte nas savremenih domaćica! :)

Provereno juče za doručak i Vama preporučujem da prboate ako niste! Svi će zavoleti ovaj brzi recept. Prosleđujem tutorijal da vam olakša pripremu, mada ovaj recept je krajnje jednostavan. A sve što je jednostavno je obično i mnogo ukusno! Uživajte i prijatan obrok!

Link:  https://www.youtube.com/watch?v=CSEPRgqW6WU


Koristan savet- Dizajn web sajta od 50 eura ?

Korisni IT — Autor artistanci @ 17:22

Ovo je jako koristan članak kojeg prosleđujem svima onima koji misle da za kratko vreme nauče i bave se web dizajnom i programiranjem ili da plate manje a da očekuju mnogo! Jako dobar tekst i istina!

Sigurno ste čuli oglase gde se nudi izrada web sajta od 50 eura. U prvi mah pomislite kako je to odlična cena za jedan vid elektronske reklame koja bi bila dostupna svima. Ali najčešće se desi ona narodna „koliko para – toliko i muzike”.
Drugim rečima dobijete sajt koji je najčešće šablonsko rešenje odnosno preuzet gotov template sa kompletnim stilovima, gde se nije nešto naročito radilo na dizajnu (boje, font). Svako poslodavac koji razmišlja da je web dizajn i programiranje nešto što se uradi „na klik mišem” svakako neće tražiti da se uradi ozbiljan i profesionalan sajt što naravno iziskuje i više novca. Ali sa druge strane, ako bolje razmisli to govori o samoj firmi i o njihovoj ozbiljnosti u poslu odnosno kako promovišu sebe. Kao što se kaže da se prvi utisak o nekome stvori „posle 3 sekunde”  tako se i utisak o samoj firmi može stvoriti posle otvaranja početne stranice sajta firme.
Satnica izrade web sajta (dizaniranje) je obično oko 10 eura / satu što znači da bi se sajt od 50 eura uradio za nekih 5 sati što je priznaćete realno izvodljivo. Pod uslovom da je to jednostavna web prezentacija od par strana – početna, o firmi, usluge, galerija slika i naravno stranica kontakt.
Međutim, ono što klijenti najčešće ne razumeju je to da izradu web sajta, da bi to bilo ozbiljno i profesionalno rešenje i bez obzira po kojoj ceni, treba poveriti saradnicima gde je ispunjen samo jedan uslov:
- da je to firma koja se time bavi – a ne kao što obično radi „Ma to će uradi moj drug on se bavi računarima i to oko interneta”. Web dizajn je ozbiljan posao koji zahteva da se radi jako puno, sam programer ili dizajner mora dosta da uči i prati nove tehnologije, i prema tome se i cena gradi. To nije posao koji se radi honorano posle stalnog posla nego ozbiljno angažovanje.   
Takođe, ako ste firma imate i viši stepen odgovornosi i ozbiljnosti prema klijentu sa razliku „od druga koji će to uradi za manje para” jer možete na primer da potpišete ugovor koji obavezuje obe strane u saradnji, takođe firma ima troškove (kancelarija, plate itd) tako da ako neka firma kaže da dizajn web sajta košta 500 eura a „drug” kaže da će to isto da uradi za 50 eura – bolje se dogovorite sa tom firmom (ako treba i na rate).
U 99% slučajeva (a dokazano i u praksi) taj „drug” će raditi sajt 6 meseci i na kraju neće ni da uradi kako treba, a još će biti „stalno u gužvi” jer je po ceo dan na poslu.

Izvor: www.tekoms.co.rs


Letnje muke- ujedi komaraca

Korisni IT — Autor artistanci @ 18:54

Ove godine sam zadobila dosta ujeda od komaraca koje nepodnosim a glavna sam im poslastica uvek bila u kuci! :) Šalu na stranu mislim da ovaj link članka koji savetuje kako da sprečite ubode ovih napasti i drugih opasnih insekata na prirodan način. 

Link:  http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/prirodna-zastita-od-kukaca?utm_source=alterna&utm_medium=email&utm_campaign=alternativa_za_vas&utm_content=%E2%9C%BFKako+sprije%C4%8Diti+i+sanirati+ubode+insekata+prirodnim+sredstvima

 Ja pridodajem bosiok da posadite u saksije. Lep je ukras, a od kada je majka posadila i stavila na prozore retko ih vidjam po stanu. Na žalost, napolju ne možete se mnogo zaštiti! Bar u kući probajte...


Dživdžan zbori...

Korisni IT — Autor artistanci @ 10:06

Sve mi znamo šta je Dživdžan ali u ovom izdanju nismo još videli ga. Reč je o kreativnoj osobi koja je za kratko vreme uspela da sakupi na svojoj stranici na FB preko 45000 like. Šta je to u pitanju? U pitanju su naše svakidašnje rečenice koje većina nas koristi! Ljudi obožavaju ovu stranicu jer sebe ili svoje najbliže pronalaze kroz izreke koje su stavljene na sliku Dživdžana ili Dživdžanice. :)  Ako niste još počeli da pratite stranu a imate Face mogli bi početi jer zaista izmami osmeh na usnama! :)

Link:  https://www.facebook.com/dzivdzanzbori/


Kreativna umetnica....

Korisni IT — Autor artistanci @ 20:17

 

 Ova žena oduševljava me iznova! Pronašla sam i njen blog gde je izložila fotografije njenog stvaranja. Podeliću sa vama da uživate u njenoj kosmičkoj čaroliji!

Link: http://astronomerswithoutborders.org/news/awb-blog/318-dark/astroarts-blog/3391-astroartist-of-the-month-bogi-fabian-1-of-4.html


1 2 3 4 5 6  Sledeći»

Powered by blog.rs