U slobodno vreme...

Intuicija

Korisni IT — Autor artistanci @ 12:23

 

 Nikad me nije prevarila, ni ovaj put! Stižem do nove raskrnice u životu! Iako, na izgled gubim, imam osećaj da posle tog gubitka desiće se nešto bolje nego do sada što je bilo. Ostaje mi da verujem u to, a ako ne grešim pisaću više o intuiciji! Evo nešto što mi je iskčilo na zidu Facebook profila i što može da nam pomogne da shvatimo da se sve dešava sa razlogom!

 

Željko Strinić Novi Profil :

Preko vašeg unutrašnjeg glasa svemir vam pomaže da donesete ispravnu odluku, drugim riječima da bi ste bili sretni, radosni, uspješni da ostvarite bilo koji cilj trebate čuti svoj unutarnji glas. Taj unutrašnji glas se zove intuicija. Tako ćete se u prostranstvu mogućnosti i varijanti kretati po najboljim idealnim trasama. Zvuči jednostavno no mnogi ljudi nemaju razvijenu intuiciju, a tako je iz dva razloga:
1. Globalna kultura i kolektivni programi čine na s robotima koji se oslanjaju samo na racio. Dakle na razum taj hladni logički aparat koji se aktivira u lijevoj polutki mozga, do te mjere da je glas razuma ili uma uvijek glasniji od glasa duše, a upravo je taj glas duše zapravo intuicija.
2. Čak i kada čujemo glas duše i kada imamo predosjećaj ne želimo ga poslušati jer smo zavedeni nekom idejom i sve smo iz kalkulirali unaprijed
i ako je to bilo samo puko maštanje. Često se to uočava u onim situacijama kada trebamo investirati u neki posao (kombinaciju) i kada imamo loš predosjećaj, kada su tu svi znaci da ne trebamo to učiniti pa ipak odlučujemo se na takav potez jer smo pohlepni i zaslijepljeni idejom velike zarade. Ovo mi je dobro poznato iz osobnog iskustva i više puta sam napravio takvu grešku da nisam poslušao svoju intuiciju i skupo platio lekciju.
Intuicija se razvija kroz meditaciju a postoje i vođene meditacije za razvoj intuicije. Upoznao sam ljude koji se bave financijskim ulaganjima, brokere i bankare i zaprepastio se kada sam čuo da često svoj radni dan započinju meditacijom, smatrao sam da ti hladni analitični tipovi kako sam ih nekada zamišljao nisu ni čuli za meditaciju a kamoli da je koriste kao jedan od važnih alata u svom poslu. Razvojem intuicije donositi ćete ispravne odluke koje će imati i dalekosežne dobre posljedice, nego će te čim dobijete neku informaciju znati što slijedi, čim upoznate nekoga osjetiti će te trebate li se s tom osobom i dalje družiti ili ne.


Powered by blog.rs