U slobodno vreme...

03 Feb, 2019

Imate li hrabrosti?

Knjige — Autor artistanci @ 22:44

"Dakle, verujem da je to ključno pitanje od koga zavisi čitavo kreativno življenje: Imate li hrabrosti da iznesete svoja blaga koja krijete u sebi?

Vidite, ja ne znam šta se u vama krije. Nema načina da saznam tako nešto. Možda i sami jedva to znate, mada podozrevam da ste uhvatili neke bleske. Ne poznajem vaše sposobnosti, težnje, žudnje, tajne talente. No svako je nešto čudesno skriveno u vama. Kažem to potpuno pouzdano jer slučano verujem da smo svi mi pokretni magacini skrivenog blaga. Verujem da je to jedan od najstarijih i najvelikodušnijih trikova koje univerzum stavlja pred ljudska bića, kako na svoje zadovoljstvo, tako i na naše: univerzum zakopava neobične dragulje duboko u sve nas a onda se povuče i gleda možemo li da ih nađemo. 

 

Lov na te dragulje- to je kreativno življenje. Hrabrost da se uopšte krene u taj lov- to je ono po čemu  se razlukuju obično postojanje od onog čarobnijeg. Čest, iznenađujuć ishod tog lova- to je ono što ja nazivam Velikom Čarolijom."

 

Iz knjige: 

Velika Čarolija

Kreativan život bez straha- Elizabet Gilbert

 

Ovo je deo jako zanimljive knjige autorke svetskog bestselera "Jedi, moli, voli". Preporuka za kvalitetno slobodno vreme...

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs