U slobodno vreme...

29 Apr, 2015

Pogodnosti slobodnog vremena

Smernice — Autor artistanci @ 22:58

 

Najvažnije pogodnosti slobodnog vremena:

 • Smanjeni nivo hormona za stres
 • Emocionalno i fizičko opuštanje
 • Bolje raspoloženje i dobrobit
 • Bolji međusobni odnosi i poboljšano strpljenje i razumevanje  odnosa
 • Jače porodične veze
 • Bolji osećaj slobode
 • Bolja slika o sebi
 • Izražavanje svog stvaralaštva
 • Sticanje novog znanja...

 

 Stres - malo ko može da se izbori sa ovim problemom u 21. veku. Ali uvek postoji način koji može da pomogne da se izborimo sa ovim problemom. Link koji sledi je do sajta koga sam pronašla i koji može da vas uputi detaljnije o ovoj temi. Meni se sviđaju predlozi! Pogledajte ako vas zanima ova tema.

Link:  http://www.lifecentar.com/kako-pobediti-stres/

Emocionalno i fizičko opuštanje - Kada sam pretraživala vezano za ovu temu najviše sam našla da se radi o masaži koja ispunjava i emocionalno i fizičko opuštanje. Smatra se da masaža otkalnja depresiju. Ona je najpoznatija metoda opuštanja i lečenja.

Nešto još što sam našla o masaži:

Masaža je verovatno najstariji oblik lečenja. Primjenjivala se u svim vremenima i narodima.

Drevni kineski, indijski i egipatski rukopisi spominju kako su se masažom sprečavale i lečile bolesti i ozljede.

U Grčkoj i Rimu se masaža koristila nakon sportskih aktivnosti, za brži oporavak od bolesti, nakon kupanja i kod različitih tegoba poput astme, probavnih smetnji, pa i neplodnosti.

Masaža je sastavni deo ayurvede. Ayurvedska masaža uključuje korištenje različitih lekovitih biljaka, začina i eteričnih ulja.

U Europi je veliki uticaj na primenu masaže imao Šveđanin Per Henrik Ling, izumitelj švedske masaže. Danas se švedska masaža nudi u welness centrima i salonima za masažu posvuda u svetu, a mnoge druge vrste masaže imaju korene u švedskoj masaži.

Danas je opšte prihvaćeno da masaža ima veliku terapijsku vrednost. Hiljadu godina širom sveta koriste je kao izvrstan način očuvanja zdravlja i dopunu u lečenju. 

*Priuštite sebi ponekad masažu, značiće vam puno! Cool

Bolje raspoloženje i doborbit - Recepti za bolje raspoloženje su razlličiti! Pretraživajući Internet našla sam različite predloge. Neki od njih su: da obogatite prostor cvećem jer cveće donosi pozitivnu energiju, da obojite prostor toplim bojama koje vama prijaju, družite se sa dragim ljudima, upalite mirisnu sveću jer mirisi mogu da vam prijaju, skuvajte omiljeni čaj jer prijatan ukus ne može da škodi... Uživajte u svakom trenutku svog slobodnog vremena jer nam to daje dobrobit.

Međusobni odnosi - Bitno je, morate priznati imati kraj sebe bar jednu osobu od poverenja. Osobu koja je tu i u dobru i u zlu. Negujte vaše odnose sa bliskim ljudima, mnogo znače i daju posebnu vrstu radosti svakoga dana!

Jače porodične veze - Moram reći da ovo je još važniji činilac sreće. Gde su dobri porodični odnosi, tu nema mesta za ružna osećanja, nesreću. Čuvajte svoje porodične veze, pogotovu sa svojim najbližima. 

Bolji osećaj slobode - Ono što je najvažnije u individualnom smislu je da se osećamo slobodno. Moramo poznavati sebe, naše potrebe, ono što želimo, činimo a što nas ne zarobljava. Sreća je biti i ostati slobodan!

Bolja slika sebe - Poznavati sebe i steći samopouzdanje. Ako nemamo samopouzdanje, ne možemo upoznati sami sebe jer samopouzdanje usko je povezano sa samopoznajom. Samopouzdanje je ključ da dođemo do svog otkrovljenja, da saznamo zašto smo ovde gde jesmo. 

Zanimljiv članak o samopouzdanju možete pročitati

 http://www.iza-ogledala.com/samopouzdanje/#more-40

Izražavanje svog stvaralaštva - Ovo lično moram izdvojiti kao jednu ključnu stavku u slobodnom vremenu! Izdvojite vreme za stvaralaštvo! Bavite se stvarima koje volite. Imajte svoj hobi. Moj hobi je izrada nakita, a od skoro sam počela da se bavim trenutno najpopularnijim hobijom u Srbiji- dekupaž (salvetna tehnika ukrašavanja predmeta od drveta,metala, gline...)

*Budite kreativni! Nađite vremena za izražavanje svoje kreativnosti!

Sticanje novog znanja- Tema koju posebno treba izdvojiti. O ovoj temi ću posebno pisati. Čovek, pogotovu u savremenom društvu mora ceo život izdvajati vreme za sticanje novih znanja da bi mogao ispratiti vreme u kom se nalazi. Možda zvuči surovo, ali uslov opstanka jesu stalna usavršavanja, informisanost koja se menja iz dana u dan. 

*Budite u toku sa svojom strukom i informacijama koje vas zanimaju. Uzmite sve sa rezervom! Informacije, pogotovu se odnosi na Internet mogu biti lažno predstvaljene.

 

 

 


Komentari

 1. That makes sense. We have to plan everything, from the logical flow and explanations to the stuff that doesn't even make it into the story.

  Autor Best essay writing service — 23 Nov 2016, 10:37


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs