U slobodno vreme...

Savršen vikend!

Putovanja — Autor artistanci @ 10:27

Moram priznati da odavno nisam provela vikend koji me je u potpunosti ispunio! Ovoga puta u Beograd sam išla sa namerom da doživim nešto novo, zanimljivo i inspirativno pošto svaki moj odlazak do prestonice svodi se da kupim neke stvari koje su na sniženju ili  koje ne mogu da nađem u mom gradu. Kako godine prolaze sve manje imam želju da moje slobodno vreme koristim samo za razgledanje butika, kupovinu, ispijanje kafica... Želim da svaki odlazak, nebitno u koji grad ispinim kvalitetnim sadržajima zavisno od ponude sadržaja mesta koje posetim. Iskreno, nisam ljubitelj prestonice. Međutim, grad Beograd nudi razne mogućnosti. Može se naći za svakog po nešto. Naravno sve to košta. Ovaj put imala sam sreću da priuštim i da odem u vreme kvalitetnih dešavanja. Da vreme provedeno u Beogradu iskoristim maksimalno!

Moj savet je da uvek sve morate unapred isplanirati . Naravno, sve sa rezervom. Jer grad kao što je Beograd može da vam poremeti planove. Najviše je krivac gradski prevoz. Imala sam sreću da sa tim nisam imala problema. Ukratko ću prepričati šta sam to zanimljivo ovaj put posetila.

 

1. Humanitarni koncert u Areni:  Slobodan Trkulja (Balkanopolis) i prijatelji

Petak veče, kraj radne nedelje i dolazak u Beograd ispunio je odlazak na koncert koji ću dugo pamtiti. Zaista spektakularan, kako su ga najavljivali! Za nas ljubitelje ovakve vrste muzike nezaboravan! Tri sata neopisivog blaženstva ispunilo je celu Beogradsku Arenu. Zaista, došli su ljubitelji Balkanopolisa, koji poštuju njegov rad i uživaju u njemu. Veliki umetnik, koji na žalost kod nas nije toliko poznat širokim narodnim masama. Ne želim komentarisati razlog toga, jer svima vama je jasno šta se kod nas sluša i ceni! Moja preporuka je da kada vam se pruži prilika posetite neki od njegovih budućih koncerata. Nećete se pokajati! Njegova muzika samo može da vam pomogne i da vam vrati mir u duši. Zaista nećete pogreštiti!

 

 

 

 Detaljnije o koncertu:

http://www.telegraf.rs/jetset/1570116-humanitarni-spektakl-slobodan-trkulja-mariza-i-prijatelji-razvalili-u-areni-foto

 

2. Odmor na reci Savi

Sutradan, jedan deo dana provela sam sa drugaricama i na reci Savi gde smo popile kafu i popričale na jednom splavu (kafiću) sa pogledom na reku i kej. Moram priznati bilo mi je lepo, naravno sa pravim društvom! 

 

3. Noć muzeja

Ovaj događaj postoji već 8 godina kod nas. Mnogi gradovi Srbije su uključeni u ovo dešavanje. Međutim, najviše sadržaja da vidite i doživite pravu noć muzeja možete u Beogradu. Ovo je prva godina da sam se zatekla u glavnom gradu u vreme Noći muzeja. Veliki broj destinacija za obilazak, koji fizički nema šanse sve detaljno da obiđete i da krenete od 17h do 1h posle ponoći. Možda je neko i uspeo, sa dobrom organizacijom sve je moguće! Ja zaista nisam. Preporuka je da posetite prestonicu ako niste deo nje za vreme ovog dešavanja, zaista ćete se dobro zabaviti i nešto novo naučiti!

Neke od slika sa lica mesta:

   

 

Malo arhive iz prethodnih godina:  http://www.nocmuzeja.rs/O-nama/Arhiva

 

U nedelju sam se u toku popodneva vratila u moj grad puna utisaka i u nadi da ću se opet organizovati da vikend ispunim lepim sadržajima!

 

*Nadam se da sam vam dala inspiraciju da se i vi  ponekad  organizujete  i  priuštite da vam vikend bude drugačiji od ostalih koje u  suštini  najviše provedete kod kuće! Mala promena puno znači!

 


Powered by blog.rs