U slobodno vreme...

Sweet- slatkiši

Lepota i zdravlje — Autor artistanci @ 16:25

Ne mogu zamisliti dan bez nečeg slatkog. Takođe, ne mogu zamisliti da prestanem da jedem slatkište. Kako im odoleti? Kako prestati sa konzumiranjem i šta može da se dogodi ako ih prestanemo jesti?

 

Postoji razlika između prirodnog i industrijskog šećera i to svi treba da znamo. Naravno, prirodni  je zdraviji i treba više da ga konzumiramo od industrijskog. Ako ste ljubitelj slatkiša, kao ja treba da  koristimo  med, voće, voćni sirup...

Verujem da postepeno, korak po korak može se odvići od navike uzimanja slatkiša.  Ako  se odlučite za taj izazov i  odbacite šećer, ovo su pozitivne promene koje će se dogoditi:

1. Vaša telesna težina će se stabilizovati

Zavisnost od šećera je dosta prisutna. Ako se odlučite ipak da izbacite šećere iz organizma, vaše telo će vam biti zahvalno, i dugoročno ćete osetiti pozitivne promene. U početku ćete osećati veliku želju za slatkišima, ali kada se Vaš organizam očisti od šećera prestaćete da osećate gčad i vaša težina će se stabilizovati.

 2. Imaćete više energije

Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže dosta šećera. Ironično je to što time zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Naime, sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na ovaj način izbegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

3. Koža će vam biti zdravija i lepša

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a saveti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savet osećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

4. Regulisaće Vam se rad probave

Naš probavni sistem  najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcionisanju probave. Želudac i creva lakše će variti sve što pojedete i češće ćete imati stolicu.

5. Prestaćete da osećate potrebu za konzumiranjem šećera

Verovali ili ne izbacivanje šećera će vam pomoći da se rešite potrebe za slatkišima. Nakon nekog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi vam postati previše slatke, a najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima.

 

Izvor: naturalsociety.com

 

Dodatak- zanimljiv članak iz Intenet magazina Balkans Press  vezano za iskustvo jedne žene koja je na mesec dana izbacila šećer iz upotrebe na mesec dana. 

 http://www.balkanspress.com/index.php/magazin/lepota-zdravlje/3216-neverovatno-iskustvo-jedne-zene-odrekla-se-secera-na-mesec-dana


Powered by blog.rs